News

Exirel® 10SE κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις σε κερασιά, ροδακινιά πορτοκαλιά και μανταρινιά.

Exirel® 10SE κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις σε κερασιά, ροδακινιά πορτοκαλιά και μανταρινιά.
Έγκριση 120 ημερών

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε άδειες διάθεσης στην αγορά για το εντομοκτόνο Exirel® 10 SE (δραστική ουσία: cyazypyr®), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στις καλλιέργειες κερασιάς και ροδακινιάς για την αντιμετώπιση της drosophila suzukii και στις καλλιέργειες πορτοκαλιάς και μανταρινιάς για την αντιμετώπιση της Μύγας Μεσογείου (ceratitis capitata).

Οι Περιφερειακές Ενότητες και περίοδοι χρήσης που καλύπτονται από τις εν λόγω άδειες διάθεσης ανά καλλιέργεια είναι οι:

Κεράσι (Drosophila suzukii)

Περιφερειακές Ενότητες: Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Αρκαδίας, Σερρών, Ροδόπης, Μαγνησίας, Κορινθίας και Φθιώτιδας.

Περίοδος: 28/03/2024 – 26/07/2024

Ροδάκινο (Drosophila suzukii)

Περιφερειακές Ενότητες: Πέλλας, Ημαθίας, Λάρισας, Κοζάνης, Φλώρινας και Αργολίδας

Περίοδος: 15/05/2024 – 12/09/2024

Πορτοκάλι – Μανταρίνι (Μύγα Μεσογείου)

Περιφερειακές Ενότητες: Αργολίδας, Λακωνίας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας

Περίοδος: 15/06/2024 – 13/10/2024

 

Και για τις 4 καλλιέργειες επιτρέπονται μέχρι 2 ψεκασμοί φυλλώματος ανά καλλιεργητική περίοδο, με δόση 75cc /100 λίτρα ψεκ. υγρού για την drosophila suzukii και 75-100cc/100 λίτρα ψεκ. υγρού, για την Μύγα Μεσογείου. Η τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή είναι 7 ημέρες.

Το Exirel® 10 SE συνδυάζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά όπως νέο τρόπο δράσης, υψηλή αποτελεσματικότητα, μεγάλη διάρκεια δράσης & σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ, αποτελεί ένα κομβικό εργαλείο για κάθε πρόγραμμα ολοκληρωμένης καταπολέμησης εχθρών στις προαναφερθείσες καλλιέργειες.

SHARE
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.