News

Χορήγηση διεύρυνσης της έγκρισης του εντομοκτόνου Coragen® 20SC για χρήση εναντίον της Spodoptera frugiperda σε όλες τις εγκεκριμένες καλλιέργειες της ετικέτας του.

Χορήγηση διεύρυνσης της έγκρισης του εντομοκτόνου Coragen® 20SC για χρήση εναντίον της Spodoptera frugiperda σε όλες τις εγκεκριμένες καλλιέργειες της ετικέτας του.
Χορήγηση έγκρισης

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιζήμιο λεπιδόπτερο (οικ. Noctuidae) το οποίο έχει καταγραφεί σε πάνω από 350 είδη φυτών ξενιστών και έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του και στην χώρα μας.

Χαρακτηριστικό του εντόμου αποτελεί η μεταναστευτική συμπεριφορά του και η ικανότητα να πραγματοποιεί πτήσεις σε ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις. Σε περιοχές με τροπικό ή υποτροπικό κλίμα μπορεί να συμπληρώσει έως και 10 γενιές κατά τη διάρκεια ενός έτους. Για τη χώρα μας περιοχές της νότιας Ελλάδας όπως Κρήτη, νότια Πελοπόννησος & νησιά Αιγαίου φαίνεται να είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση του εντόμου.

Οι ζημιές προκαλούνται από την τροφική δραστηριότητα των προνυμφών, οι οποίες προσβάλουν τόσο το φύλλωμα όσο και τους καρπούς. Μέχρι στιγμής οι πιο  σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί σε καλαμπόκι, σόργο, ζαχαροκάλαμο & βαμβάκι.

Για την ορθή καταπολέμησή της συνιστώνται:

Χρήση παγίδων (φερομονικών ή φωτός),

  • Καταστροφή προσβεβλημένων φυτών ή/και καρπών,
  • Συστηματικός έλεγχος των καλλιεργειών για τη διαπίστωση τυχόν συμπτωμάτων ,
  • Χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων.

 

Το καταξιωμένο εντομοκτόνο Coragen® 20SC (chlorantraniliprole 20% β/ο) της εταιρείας μας, διαθέτοντας εξαιρετική δράση εναντίον των λεπιδοπτέρων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σιγουριά εναντίον και της S. frugiperda, παρέχοντας υψηλά επίπεδα προστασίας των καλλιεργειών από έναν ακόμα επιπλέον επιζήμιο εντομολογικό εχθρό.

SHARE
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.