News

Οικονομική συνεισφορά στο πρόγραμμα της ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)

Οικονομική συνεισφορά στο πρόγραμμα της ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)
Ευκαιρία να υπενθυμίσουμε
H FMC μέσω της οικονομικής της συνεισφοράς στο πρόγραμμα της ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), έχει μέχρι τώρα συνδράμει στην αγορά 266 μπλε κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε διάφορους Δήμους της χώρας και βοηθούν τους συμπολίτες μας στην απόρριψη ανακυκλώσιμων υλικών.
Χάρη στο πρόγραμμα των μπλε κάδων, χιλιάδες τόνοι υλικών ανακυκλώνονται κάθε χρόνο και το βέβαιο είναι πως με σωστή ενημέρωση, εκπαίδευση και προσπάθεια απ’ όλους μας, η ορθή αυτή πρακτική μόνο αυξητικές τάσεις μπορεί να έχει.
Ευκαιρία να υπενθυμίσουμε:
Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης ρίχνουμε καθαρές και πλυμένες (αν απαιτείται):
• Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, λάδι, βούτυρο, γιαούρτι, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, αποσμητικά, καλλυντικά, σακούλες κ.α.
• Χάρτινες συσκευασίες από τρόφιμα, απορρυπαντικά, περιοδικά, εφημερίδες και μεγάλες κούτες συσκευασίας (συμπιεσμένες).
• Αλουμινένιες και από λευκοσίδηρο (σιδηρούχες) συσκευασίες από μπίρες, αναψυκτικά, καφέ, γάλα, ζωοτροφές, τοματοπολτό, κονσέρβες, κ. α
• Γυάλινες συσκευασίες από ποτά και τρόφιμα.
Δεν πετάμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες στους κάδους δεμένες σε σακούλα, αλλά αδειάζουμε το περιεχόμενο και στη συνέχεια πετάμε και τη σακούλα αν ανακυκλώνεται.
Σημαντική λεπτομέρεια επίσης είναι ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των πλαστικών μπουκαλιών από τα καπάκια, καθώς ανακυκλώνονται διαφορετικά.
Για αναλυτικότερες οδηγίες παρακαλούμε αναφερθείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης:
SHARE
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.