News

Verimark® 20SC Κατ’ εξαίρεση έγκριση εναντίον της αφίδας Aphis gossypii/Aphis sp. στην καλλιέργεια του καρπουζιού υπαίθρου

Verimark® 20SC Κατ’ εξαίρεση έγκριση εναντίον της αφίδας Aphis gossypii/Aphis sp. στην καλλιέργεια του καρπουζιού υπαίθρου
Έγκριση 120 ημερών

Αγαπητοί συνεργάτες,

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά για το εντομοκτόνο VERIMARK® 20 SC (δραστική ουσία: cyazypyr®), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια του καρπουζιού υπαίθρου εναντίον της αφίδας (Aphids sp, aphis gossypii)

 Ως γνωστόν, οι αφίδες απομυζούν τους χυμούς και εξασθενούν το φυτό, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μεταφέρουν και ιώσεις. Ειδικά στις νεαρές φυτείες, η προσβολή από αφίδες δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί με ψεκασμούς μιας και τα φυτά είναι καλυμμένα με πλαστικό.

Το VERIMARK® 20 SC έρχεται να δώσει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, καθώς η εφαρμογή του μπορεί να γίνει με στάγδην άρδευση και να απορροφηθεί από το ριζικό σύστημα. Η ανοδική κίνηση του σκευάσματος προστατεύει το φυτό του καρπουζιού στα ευαίσθητα πρώτα στάδια ανάπτυξης χωρίς ανάγκη διενέργειας ψεκασμού.

Το VERIMARK® 20 SC της FMC συνιστάται να εφαρμόζεται στα αρχικά στάδια (εφαρμόζεται από τα 2 φύλλα της καλλιέργειας και μετά) προσβολής κατά την εκκόλαψη των αυγών και την εμφάνιση των προνυμφών. Μπορεί να χρησιμοποιείται έως 2 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο με μεσοδιάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Το VERIMARK® 20 SC είναι η νέα πρόταση στην φυτοπροστασία του καρπουζιού που βοηθά τους παραγωγούς να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της καλλιέργειας τους προσφέροντας υψηλή προστασία σε πλήρη εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της αλυσίδας τροφίμων.

SHARE
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.