News

Altacor® 35 WG Επέκταση του φάσματος δράσης

Altacor® 35 WG Επέκταση του φάσματος δράσης
Επέκταση του φάσματος δράσης

Αγαπητοί συνεργάτες,

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε διεύρυνση του φάσματος δράσης του φυτοπροστατευτικού προϊόντος (εντομοκτόνο) ALTACOR® 35 WG (chlorantraniliprole 30% β/β) (διεύρυνση σε ήσσονος σημασίας χρήση) και την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή ή πριν τη διάθεση στην αγορά όταν πρόκειται για μετασυλλεκτικές χρήσεις. Στο φάσμα δράσης του ALTACOR® 35 WG προστίθεται η καλλιέργεια των Βλήτων (υπαίθρου & θερμοκηπίου) για την αντιμετώπιση της Σποντόπτερας (Spodoptera littoralis, Spodoptera exigua), του Πράσινου σκουληκιού (Helicoverpa armigera) και του Ασημένιου σκώρου (Autographa gamma). Οι δόσεις του σκευάσματος για την συγκεκριμένη καλλιέργεια διαμορφώνονται ως εξής: 8-12 γραμμάρια/στρέμμα και με όγκο ψεκαστικού υγρού στα 30-80 λίτρα/στρέμμα.

Οι επεμβάσεις να γίνονται με ψεκασμούς φυλλώματος. Για φυτά που προορίζονται για κατανάλωση η εφαρμογή να γίνεται από το στάδιο των 2 φύλλων (BBCH12) έως την ανθοφορία, όταν το φύλλωμα έχει αναπτυχθεί πλήρως (BBCH49), ενώ όταν προορίζονται για σποροπαραγωγή, η εφαρμογή να γίνεται μέχρι την πλήρη ωρίμανση (BBCH89). Τέλος το μεσοδιάστημα εφαρμογών κυμαίνεται από 7-10 ημέρες.

SHARE
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.